Sport

Vanaf de kleuterklas krijgen onze leerlingen lichamelijke opvoeding, gegeven door een leerkracht LO. Om de twee weken gaan de leerlingen vanaf de derde kleuterklas zwemmen. 

Bij ons op school is turnen is waar fenomeen, dat vele accenten met zich meebrengt. De ene vaardigheid is de andere niet. Sommige oefeningen zien we terug komen op de speelplaats andere zien we al snel niet meer terug na de turnles. 

Wij trachten bij ons op school de kinderen te motiveren om te blijven sporten of hun uiterste best te doen om iets te bereiken. Het doel dat we voor eigen hebben: kinderen die van alles weet hebben en zich uit de slag kunnen trekken waar het nodig is. Wij hechten bij ons op school veel belang aan samenwerking en verdraagzaamheid, dit is heel belangrijk tijdens de turnlessen en de vele momenten op de speelplaats. 

Bij de kleuters hechten we veel belang aan experimenteren en veel plezier beleven. Laat de kinderen maar wat proberen, misschien kunnen volwassenen er ook nog iets van leren. In de lagere school gaan we wat meer combineren tussen motorische vaardigheden, het ontwikkelen van een gezonde en veilige levensstijl en het ontwikkelen van het zelfconcept en het sociaal functioneren. Wij hopen dat de kinderen na hun schoolloopbaan bij ons op school niet stoppen met bewegen en rustig blijven sportelen.


Inschrijven

Klik hier voor meer info om uw kind in te schrijven.

Volg ons

   

Zoek

Sites op school

Klik hier om door te klikken