Leerlingenraad

Elk jaar worden op school verkiezingen voor de leerlingenraad gehouden. 

Hiermee willen we in een gestructureerde interactie tussen leerlinge, directie en leerkrachtenteam de neuzen in dezelfde richting laten wijzn in verband met doelen en leerinhouden. De leerlingen worden ge├»nformeerd  over verschillende onderwerpen en leren mee beslissen en adviseren: participatie is onontbeerlijk in de opvoeding tot democratisch burgerschap. 

We willen de ondernemingszin en zin voor initiatief van de leerlingen aanwakkeren. We willen de leerlingen leren voor zichzelf en anderen op te komen en hun eigen standpunten te verdedigen. Om de kinderen als volwaardige partners te beschouwen, moet er een constructieve samenwerking ontstaan tussen de leerlingen en het team.

Leren luisteren naar elkaar, leren conclusies trekken, een verslag leren maken, leren dat inspraak niet betekent dat je altijd je zin krijgt. Via babbelboxen in de klas kunnen de leerlingen hun vragen, problemen, voorstellen, ... door geven aan hun vertegenwoordigers. Die kunnen op hun beurt de onderwerpen aankaarten op de vergaderingen.


Inschrijven

Klik hier voor meer info om uw kind in te schrijven.

Volg ons

   

Zoek

Sites op school

Klik hier om door te klikken